El Penedès

·····

De la Rovira Roja a Mata d’Abelló

Els nostres orígens del Penedès estan a la Rovira Roja, a la casa pairal que ha vist créixer els cinc germans de la generació actual i on la família Ametller hi té part de les vinyes heretades d’antigues generacions. També d’origen, treballem parcel·les als termes de Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Font-Rubí i Vilafranca del Penedès on tradicionalment hi hem cultivat varietats destinades a l’elaboració de Cava com la xarel·lo, la macabeu i la parellada.

“Treballem les terres familiars des de 1830 i l’actual generació ens sentim responsables del llegat, de cuidar el paisatge i el seu fruit. La vinya és el nostre origen, la nostra identitat.”

MATA D’ABELLÓ

Les vinyes del nostre llegat són, doncs, al Penedès més septentrional; i amb el pas dels anys hem anat incorporant noves parcel·les de vinya a la zona més oriental de la regió vitivinícola entre els municipis de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. Allí, més recentment, hi vam descobrir -i ràpidament enamorar- Mata d’Abelló, bressol d’un dels millors xarel·los de la zona, i la vam comprar juntament amb dues de les finques veïnes: Batlle Vell i Cal Font.

Panoràmica de les vinyes de Família Ametller al Penedès oriental

RECUPEREM
VELLES TRADICIONS

Veient consolidar-se el projecte del Priorat i amb la incorporació de les noves finques al Penedès, la Família Ametller ha decidit reprendre la tradició d’embotellar al territori d’origen. Disposem de matèria prima de qualitat, vinyes velles i noves plantacions que miren al futur amb l’objectiu de consolidar aquest somni de continuar amb el llegat de fer els vins a casa, com s’ha fet durant moltes generacions de manera ininterrompuda.

1.ROVIRA ROJA
Parellada

2.NOGUERA
Parellada

3.LA MASIA
Macabeu

4.PEPITO
Chardonnay

5.SERS
Macabeu i Parellada

6.ESPENYALLUCS Parellada

7.SANTA APOL·LONIA Macabeu i Parellada

8.CAN JORBA
Xarel·lo

9.MONTSARRA Macabeu i Parellada

10.SERRA
Parellada

11.VILAFRANCA NOGUERA (CABANYES)
Macabeu

12.VILAFRANCA Macabeu

13.PACS
Ull de Llebre i Xarel·lo

14.LA BERNA
Chardonnay

15.PORQUERS
Cabernet Sauvignon, Parellada i Moscatell

16.CAN MATA D’ABELLÓ
Xarel·lo, Ull de Llebre, Merlot, Parellada, Macabeu, Moscatell d’Alexandria, Gewurztraminer, Merlot, Chardonnay

17.CAN BATLLE VELL
Xarel·lo, Garnatxa Blanca, Macabeu, Parellada, Syrah i Ull de llebre

18.CAL FONT
Xarel·lo, Xarel·lo vermell i Macabeu

A dia d’avui al Penedès hi tenim una superfície que supera les 200 hectàrees, de les quals més de la meitat estan plantades de vinya. Al Penedès septentrional, als termes de Sant Martí Sarroca, Font-rubí i Torrelles de Foix, hi treballem parcel·les situades entre 300 i 550 metres per sobre del nivell del mar, i al Penedès més oriental, a les finques de Mata d’Abelló, Batlle Vell i Cal Font, els ceps es distribueixen en alçades d’entre 120 i 180 metres.

·····

Les noves finques ens han permès diversificar les varietats de raïm que cultivem, ja que ara també hi tenim ceps de garnatxa, sirà o pinot noir; i també hem ampliat els estils d’elaboració. L’actual gamma del nostre projecte penedesenc incorpora vins tranquils, amb una clara aposta pel xarel·lo, i aviat veurà néixer nous escumosos.
Les vinyes del Penedès, amb la muntanya de Montserrat al fons

·VINS ·

AMETLLER XAREL·LO 2020

AMETLLER FLORAL 2020

AMETLLER GARNATXA BLANCA 2019

AMETLLER ROSAT 2019

AMETLLER GARNATXA SELECCIÓ 2018

AMETLLER GARNATXA CARINYENA 2018

· CAVES ·

AMETLLER CAVA RESERVA BRUT NATURE

AMETLLER CAVA BRUT

AMETLLER CAVA GRAN RESERVA

AMETLLER CAVA BLANC DE NOIRS 2018