Actualitat

> Celler
15 novembre, 2020
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp

El primogènit de la saga, Joan Ametller, uneix els projectes de vi que gestiona al Priorat i al seu Penedès natal

23/10/2020 – Família Ametller és el nou projecte vitivinícola dels germans Ametller Civill, nascut de la voluntat de donar continuïtat a la llarga tradició familiar en la cura de les parcel·les de vinya en propietat en diversos punts del Penedès i Priorat. 

Joan Ametller, el primogènit, va iniciar el seu projecte de vi al Priorat a primers del 2000, i des de fa un parell d’anys, també embotellen al territori penedesenc. A la Morera del Montant, a part de tenir diverses finques plantades majoritàriament de garnatxa, també hi van construir el celler Joan Ametller i durant aquests anys han embotellat trossets de paisatge per posar “el Priorat a l’abast de tothom”. 

A més a més, aquest 2020 ha estat la segona anyada de diverses referències de vi nascudes al Penedès, en finques que també pertanyen a la vuitena generació. La unió dels dos projectes permet avui dia parlar de Família Ametller, tot reivindicant els seus orígens i el llarg llinatge de pagesos que durant set generacions, des de 1830, han treballat terres en propietat i n’han elaborat els vins, per consum propi, venda a doll i finalment, venda embotellada en els dos territoris. 

Joan Ametller: “Reprenem la llarga tradició vitivinícola dels nostres avantpassats i  ens presentem com a Família Ametller perquè creiem en el que fem i ho volem reivindicar signant-ho amb el nostre cognom. Volem manifestar la nostra estima infinita per la terra, alhora que reivindiquem la figura del pagès, tant present en el nostre ADN, i honorem el llinatge, que és, sens dubte, el més preciós llegat que hom pot tenir” 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter