Actualitat

> Vins
29 gener, 2021
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp

Són l’Ametller Xarel·lo, l’Ametller Floral; el Clos Corriol Blanc i el Clos Corriol Rosat

Família Ametller acaba d’embotellar i treure al mercat l’anyada 2020 de diversos vins de la seva gamma. D’una banda, l’Ametller Xarel·lo i Ametller Floral del Penedès; i de l’altra, al Priorat, el Clos Corriol Blanc i el Clos Corriol Rosat, una referència que es recupera després de dos anyades sense fer-ho. 

La darrera collita del Clos Corriol Rosat fou la de 2017, i durant dos anys s’ha analitzat i redefinit el producte fins adaptar-lo a la tendència i estil que demana el mercat. Enguany, collint la Garnatxa negra en el seu punt òptim de maduració, s’ha obtingut la frescor desitjada i una menor graduació. A més a més, surt com a monovarietal, eliminant el percentatge de Merlot que s’hi havia afegit en anyades anteriors. 

Els dos vins del Priorat, doncs, monovarietals de Garnatxa negra i blanca respectivament, neixen en vinyes d’entre 620 i 710 metres d’altitud ubicades a la Morera de Montsant. Al Penedès, parlem d’un 100% Xarel·lo, i d’un cupatge a parts iguals entre Sauvignon blanc i Muscat, procedents de vinyes de la zona central-septentrional de la regió.  

Sobre l’anyada 2020 

El Penedès va tenir una primavera molt plujosa que va provocar una forta pressió de malalties fúngiques; i a finals de juliol, en algunes zones hi va haver una onada de calor que va beneficiar el raïm i li va permetre madurar de manera adequada. Sigui com sigui, el resultat final és que s’ha patit una forta davallada de producció, malgrat el raïm que es va poder vinificar va tenir un bon estat sanitari. 

Al Priorat també hi va haver una primavera molt plujosa, però l’elevada altitud de les finques de Mas del Mustardó, entre els 620 i els 710 metres, i la seva ubicació estratègica -i ventosa-, va impedir que el míldiu hi tingués afectació i no s’hi ha perdut quantitat de raïm. L’estiu extremadament sec va propiciar un perfecte estat sanitari dels raïms que, sumat a una verema tardana, va permetre assolir un equilibri perfecte entre la maduració alcohòlica i polifenòlica. El resultat final en aquest regió és una verema de qualitat i qualitat excel·lent. 

Joan Ametller, fundador i propietari de Família Ametller: “Aquest 2020 ha estat un any difícil arreu, i malgrat la forta baixada de la producció al Penedès, podem estar satisfets de l’estat sanitari en què vam collir-hi el raïm. Al Priorat, en canvi, el resultat ha estat excel·lent tan pel que fa a la quantitat com la qualitat. Estem contents d’oferir qualitat i vins molt identitaris de la seva zona d’origen, que reforcen el nostre compromís de màxim respecte envers la varietat i el lloc d’elaboració”. 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter