CLOS MUSTARDÓ

BLANC 2018

·····

Un blanc amb
ànima de negre

L’apunt de Meritxell Falgueras:
“La sensació de torrat destaca al costat de la nou moscada i el pebre blanc; hi noto també la presència de fruita blanca madura i domèstica. És un vi gastronòmic i molt apreciat, que agrada i convenç en diversos concursos de vi”.

DOQ Priorat

Tipus de vi: Blanc fermentat en bota
Varietats: 100% Garnatxa blanca
Anyada: 2018
Altitud finca: 670m
· Nota de tast ·
  • De color groc palla, brillant.
  • Aromes que recorden les fruites blanques madures, i tocs florals, sotabosc i notes fumades,
  • És un vi molt expressiu en boca, gras, molt equilibrat, mineral, i llarg i persistent en postgust.
Elaboració

Vi blanc fermentat en bota, 100% Garnatxa blanca. S’elabora a partir d’una acurada selecció de les millors parcel·les d’aquesta varietat, situades sobre els 700 metres d’altitud de la finca de Mas del Mustardó.

El raïm es tria a la vinya i sobre la taula de selecció del celler, es desrapa i es posa la pasta a refredar a 10ºC per fer-ne la premsada directament. El most que se n’obté es trasllada en un dipòsit on es conserva a baixa temperatura perquè no fermenti. Passades 48 hores, se separa el most net de les mares (desfangat) i a continuació es trasbalsa en botes de roure francès i s’activa la fermentació a temperatura controlada.

La fermentació dura entre 25 dies i un mes; i un cop finalitzada, es manté en les botes durant uns 4-5 mesos aproximadament, mentre es fa batonnage de les mares per aportar més complexitat i estructura al vi. Finalitzat aquest procés, es trasbalsa a un dipòsit, es filtra, s’estabilitza i s’embotella.

Maridatge
Aquest vi untuós i rodó, potent en boca, marida perfectament amb plats de caça (cabirols, cérvols, senglar...) i acompanya molt bé alguns guisats o bacallà amb salsa.
Temperatura òptima de servei: 10-12ºC.
Alcohol: 14%vol.
A.T. 3,9g/l.
pH: 3,37.
Sucres: 0,64g/l.

CLOS CORRIOL BLANC 2020

CLOS MUSTARDÓ BLANC 2018

ELS IGOLS 2011

CLOS CORRIOL SELECCIÓ 2017

CLOS MUSTARDÓ NEGRE 2016

Clos Corriol Rosat

CLOS CORRIOL ROSAT 2020

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter