Ametller

GARNATXA CARINYENA 2018

·····

El cupatge
guanyador

L’apunt del jurat dels Premis Vinari:
“Nas atractiu, amb aromes florals i de fruita vermella dolça, amb notes vegetals. En boca, té una entrada llaminera, records de la fruita madura, un final amable i postgust de fruita”

DO PENEDÈS

Tipus de vi: Negre jove
Varietats: 70% Garnatxa negra i 30% Carinyena
Anyada: 2019
Altitud finca: 490m
· Nota de tast ·
  • Color robí intens, amb reflexos granats brillants.
  • Aromes a fruits vermells (cireres i maduixes) amb una agradable frescor i records de sotabosc. De gran complexitat, amb notes molt vives de fruita combinades amb tocs especiats.
  • En boca és ample i amable. Destaca per la frescor que aporta la Carinyena, que li confereix un equilibri extraordinari entre frescor i concentració. Postgust llarg, fresc i intens.
Elaboració

Vi ecològic elaborat amb Garnatxa negra i Carinyena, de vinyes ubicades al nord de Vilafranca del Penedés, a la conca mitjana del riu Foix.

Dues varietats complementàries: la Garnatxa negra ens aporta la potència aromàtica i la Carinyena l’estructura i el volum en boca. Una relació perfecta.

Verema manual, amb selecció de grups segons la maduració idònia de cada gotim. Desrapat i maceració durant 48 hores a una temperatura molt baixa per poder preservar al màxim els components aromàtics del raïm. Fa fermentació alcohòlica, juntament amb les pells, després d'un sagnat parcial del vi i durant més de dues setmanes a una temperatura controlada i inferior als 25ºC. Es trasbalsa de forma controlada, i fa la fermentació malolàctica per suavitzar l’acidesa.

Maridatge
La frescor i l’amabilitat d’aquest vi negre el fa un bon acompanyant pels peixos blaus com la sardina, a més del formatge, la carn vermella i els entrants de verdures.
Temperatura òptima de servei: 14-16ºC.
Alcohol: 14,10%vol.
A.T. 3,2g/l.
pH: 3,47.
Sucres: 0,6g/l.

AMETLLER XAREL·LO 2020

AMETLLER FLORAL 2020

AMETLLER GARNATXA BLANCA 2019

AMETLLER ROSAT 2019

AMETLLER GARNATXA SELECCIÓ 2018

AMETLLER GARNATXA CARINYENA 2018

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter